Bingöl Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bingöl Ziraat Odası > Haberler > KARAARSLAN’DAN DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

KARAARSLAN’DAN DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Bingöl’e bağlı Karlıova ve Yedisu ilçelerinde yaşanan deprem sonrası bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

14 Haziran'da Bingöl’e bağlı Karlıova ve Yedisu ilçelerinde meydana gelen deprem sonrası bölge halkını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Karaarslan, Devletin tüm imkanları ile vatandaşın yanında olduğuna dikkat çekti.

Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarının kesiştiği noktada bulunan ve birinci derece deprem kuşağındaki Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde toprak kullanılarak taştan yapılan ev ve ahırlar yıkılırken, betonarme yapılar ayakta kaldığına dikkat çeken Karaarslan, “Yılın yarısından fazlasını kar altında geçiren yerleşim yerlerinde depremlerden etkilenmemesi için yıllar önce inşa edilen yapılarda kullanılan kerestelerin de zamanla çürüyüp yıkımı kolaylaştırdığı ortaya çıktı” dedi.

Depremin yoğun hasar verdiği Kaynarpınar, Elmalı ve Dinarbey köylerinde çiftçiler ile bir araya gelen Karaarslan, çiftçilerin sorunlarını dinleyerek not aldı. Yapılan incelemelerde 105 ahırın yıkıldığını, 43 küçükbaş hayvan ve 85 tane de kanatlı hayvanın telef olduğunu belirten Karaarslan, deprem bölgesindeki tüm vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.